Zapečený karfiol s bylinkovou omeletou. Diétny a chutný recept!

Zapečený karfiol s bylinkovou omeletou. Diétny a chutný recept!

Je dôležité, aby vám aj počas diéty jedlo chutilo, pretože iba tak budete motivovaní vydržať vo zvolenom programe čo najdlhšie. Vybrali sme pre vás ďalší chutný diétny recept, ktorý obsahuje zeleninu a ovocie, ktoré si môžete dopriať aj počas napríklad bielkovinovej diéty.

Ingrediencie:

  • 200 g čerstvého karfiolu
  • bylinková omeleta
  • muškátový orech
  • soľ

Postup: Karfiol si uvaríme v pare cca 10 minút. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu, dochutíme soľou a muškátovým orechom. Karfiol dáme do zapekacej misky a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.

Výborná omeleta je vhodná aj pre vegetariánov. Omeletu si môžete dochutiť bylinkami podľa Vašej chuti. Napríklad – bazalkou, majoránkou, pažítkou, petržlenovou vňaťou, tymiánom, žeruchou, rozmarínom, medvedím cesnakom, estragónom, muškátovým orechom. Kto má rád pikantné, môže na dochutenie použiť pikantnú horčicu.

Foto: unsplash.com